perjantai 14. kesäkuuta 2019

Tosi kiva ulkoilupäivä torstaina Katariinassa, aikaa vierähti ihan huomaamatta melkein kolme tuntia. Tarkoituksenani oli kävellä ensin Rauvolanlahden lintutornille, mutta pitkospuilla oli juuri menossa kunnostustyöt, joten en viitsinyt tunkea sekaan. Mutta reitin alkupäässä oli lehmiä laitumella! Tämä kaupunkilainen töllisteli niitä ihan innoissaan pitkän aikaa.


Pitkospuiden alkupäästä bongasin nokkosperhosia, ja yhdestä sain napattua myös kivan kuvan.


Töyhtöhyyppä lenteli lehmälaitumella olevan pesänsä yläpuolella. Tällä linnulla on hauska ääni.



Hailakan värinen ohdakeperhonen. Aika hurjaa, että tällaiset pienet, hennot ötökät lentelevät tänne Keski-Euroopasta asti. Niiden vuotuinen edestakainen muuttomatka Länsi-Afrikan ja Napapiirin välillä kestää yhteensä kuuden perhossukupolven ajan.


Matkalla kohti Katariinanlaakson eteläkärkeä.


Tämä ikävännäköinen paatti on ollut täällä jo vuodesta 2015. https://yle.fi/uutiset/3-7996758


Päiväunet heinikon suojissa.



Nämä ruokintapaikkojen vierellä asuvat hauskat veijarit ovat selvästi tottuneet ihmisiin. Vaikka näitä onkin hauska kuvata, niin ennemmin kuvaan vähän vähemmän tuttavallisia eläimiä.






Tällä sinisorsanaaraalla oli harvinaisen vihreä pää. Ehkä jokin geenivirhe?


Kuvaaminen on tosi kivaa, mutta tämän reissun parasta antia oli istua tällä kalliolla, kuunnella tuulen huminaa ja lintujen laulua :)


 Katariinanlaakson parkkipaikalla piti ottaa vielä kuva hennon vaaleanpunaisista ruusuista, jonka jälkeen jo alkavassa tihkusateessa hyppäsin bussiin ja lähdin kotimatkalle.


Lisää kuvia https://kjkuvat.1g.fi/kuvat/Luontokuvat/2019/katariinanlaakso_13062019/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti